Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Køkken

Mad i vuggestuen

Velkommen til køkkenet i Højager vuggestue.

 

Mit navn er Nadia og jeg er morgenåbner og madmor her i huset.

Jeg er uddannet ernæringsassistent i 2015 og har arbejdet en del år i et køkken i psykiatrien, udover psykiatrien har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med flere kokke igennem årene. 

Min passion er at tilbyde jeres børn en sund og varieret kost igennem dagen. Det er vigtigt de får smagt på forskellige smage og konsistenser igennem ugen. Derfor tilbyder jeg også en varieret madplan som ligger klar på Aula senest mandag morgen. Her håber jeg at kunne give jer et overblik over, hvad der bliver tilbudt i løbet af ugen og måske være med til at inspirere jer og jeres madvaner.

Jeg producerer næsten alt maden selv og handler efter sæson, danske og økologiske varer. Jeg har en økologi procent på omkring 80 %. Jeg mener, at det er vigtigt at vores børn får så få tilsætningsstoffer og E-numre som muligt når de er i vuggestue. 

 

Til formiddagsmad serveres der hjemmebagt rugbrød, knækbrød eller hjemmebagt bondebrød samt årstidens frugt. 

Til eftermiddagsmad serveres der hjemmebagt brød/boller og knækbrød samt årstidens frugt.

 

En uge ser således ud, i vilkårlig rækkefølge:

1×Suppe eller grød dag

2x Vegetar

1x Rugbrød med pålæg. 

1x Kød dag. 

 

Fravalg af sukker.

Børnene bliver ikke tilbudt slik og kage, men i stedet et sundt alternativ som kiks, frugt, boller og tørret frugt.

Ved festlige lejligheder som fx fastelavn, serveres en sund fastelavnsbolle.

I sommeren, kan en is være en dejlig smagsoplevelse. For de mindste kan det også være en ekstra måde at få væske når det er særlig varmt og appetitten måske ikke er stor. For at holde styr på mængden, er det Højager som køber is og vi frabeder os is fra private hjem.

 

I er altid velkommen til at tage fat i mig, hvis i har nogle spørgsmål til måltiderne og allergener.